Tennisbond staakt poule-experiment

MIAMI, 22 maart. Na amper drie maanden heeft de bond van tennisprofs ATP het experiment met poulesystemen geschrapt. Het bestuur van de ATP maakte gisteren rond het Masters-toernooi in Miami bekend dat alle evenementen weer op de ouderwetse manier moeten worden gespeeld. Het systeem met een groepsfase is dit jaar bij tal van tennistoernooien uitgeprobeerd. Vanuit de spelershoek kwam veel kritiek. De organisatoren van toernooien in Estoril, Bastad en Queen`s lieten afgelopen week al weten dat ze hun evenementen alsnog met het normale knock-outsysteem zullen houden. Dit jaar zouden dertien toernooien aan het experiment meedoen. Spelers als Roger Federer en James Blake hadden veel kritiek op het systeem, dat spelers toelaat een wedstrijd te verliezen om zich vervolgens toch te kwalificeren voor de volgende ronde.