Televisie Film van de Dag

Scène uit Confessions of a Teenage Drama Queen. All’s well that ends well, as Lola (Lohan, pictured), gets her chance to star in “Eliza Rocks.” Walt Disney Pictures’ “Confessions of a Teenage Drama Queen” is directed by Sara Sugarman. The screenplay by Gail Parent is based on the novel by Dyan Sheldon. Jerry Leider and Robert Shapiro produce. The film is distributed by Buena Vista International. Permission is hereby granted to newspapers and magazines to reproduce this picture on the condition it is used in connection with direct publicity for the movie in which it appears and that it is accompanied by “© 2004 Disney Enterprises, Inc. All rights reserved.” All other uses require prior written consent of Buena Vista International. Kraychyk, George

Confessions of a Teenage Drama Queen. In dit vehikel voor de nieuwe rijzende ster Lindsay Lohan leert Lola (Lohan) dat een verhuizing van New York naar het doodsaaie Dellwood niet het einde van de wereld betekent en dat eerlijk zijn het langst duurt. Lola wil dolgraag een grote ster worden en dat kan volgens haar alleen in New York. Op haar nieuwe school doet ze mee aan de audities voor een rockmusical gebaseerd op Pygmalion van George Bernard Shaw. Met alle middelen die haar ten dienst staan gaat ze de strijd aan met het mooiste meisje van de klas. In Confessions of a Teenage Drama Queen breekt Lohan terloops het record van de meeste verkledingen in één film en is weer het meest belegen ingrediënt van de tienerfilm van stal gehaald: de rivaliteit tussen de onaangepaste Lohan en het populairste meisje van de klas. Ook met Adam Garcia, Glenne Headly en Megan Fox. (Sara Sugarman, 2004, VS), Net5, 20.30-22.10u.

André Waardenburg

    • André Waardenburg