Rembrandtjaar levert extra geld uit buitenland op

rijswijk, 22 maart. - Het Rembrandtjaar heeft 190 miljoen euro extra opgeleverd. Het gaat daarbij om de extra uitgaven van buitenlanders die speciaal in 2006 naar Nederland kwamen voor de activiteiten rond de vierhonderdste geboortedag van de schilder. In totaal hebben bezoekers aan de verschillende programmaonderdelen 623 miljoen euro besteed, zo laat de stichting donderdag weten op basis van berekeningen van TNS NIPO. ”Het aantal buitenlandse gasten is veel groter geworden dan gedacht,” aldus de Stichting Rembrandt. Zo bleek 69 procent van de bezoekers buiten Nederland te komen, waarvan het grootste deel uit Europa. De meesten hiervan (215.000) kwamen uit de Verenigde Staten. Voor 400.000 buitenlanders was het Rembrandtjaar (mede) de aanleiding om hierheen te komen.