Radio Voorkeur

Desmet live. Désanne van Brederode vertelt over haar boek Hart in hart, met als belangrijkste thema’s liefde, overspel en vergeving. Rob Ligthert, regisseur van het Arnhemse theatergezelschap Oostpool licht de voorstelling Utopia toe. De Wouter Tapes en de aanval van Agnes van Ardenne op VVD’ers Rutte en Kamp worden politiek geduid. Het rondetafelgesprek gaat over euthanasie. Radio 5, 18.05-19.50u.

Kunststof. Abdulwahid van Bommel, schrijver van het boek Valt er nog wat te lachen met die moslims? stelt de traditionele moslimhumor gelijk aan de joodse humor: er zit zelfspot in, de grap is afhankelijk van de context en vaak zit er een wijze gedachte achter. Radio 1, 19.04-20.00u.

De Avonden Marjan Otter vertelt over haar organisatie Blue Shield , die cultureel erfgoed internationaal wil beschermen tegen de gevolgen van natuurrampen, molest en oorlog. Theatermaker Pascal van den Berg over schrijfster Charlotte Mutsaers. Verder een documentaire over de kwetsbaarheid van schilderkleuren en de (on)mogelijkheden van kleurrestauratie. Concertzender, 20.00-22.00u.