Pimp mijn zonnebloempit

meloen.gifSemetsjki waren voor de Sovjet-Unie wat kauwgum was voor de VS. Zwart geroosterde zonnebloempitten die je nog altijd van Doesjanbe tot Moermansk in puntzakken koopt. Ze kosten bijna niks, dus staan ze overal te kauwen en te spugen.

Probleem is dat ze tegenwoordig voor armoedig en boers doorgaan. Zeer onterecht: zie hier de absolute elite van Rusland en Oekraïne eens kauwen! Toch ziet de jeugd er niets in.

Pimp mijn zonnebloempit, smeekt de semetsjki-industrie dus.  Op Prodexpo 2007 kwamen de Russische designers met MR. Semetsjkin. Gepimpte pitten in een beker met gangstermotief, voorzien van keurige doppenvanger. Geleverd met roze clip om de bekers bijeen te houden. Geschikt voor auto, bioscoop, straathoek of naast de jacuzzi. Toch geen doorstart voor de semetsjki, vrees ik.

Van Russian Marketing, waarvan ook dit …

 

barkhat_onschuldige_sneeuw_ligt_op_de_spiegel_der_ziel__nieuwjaar_nadert__verdwijn__rotzooi__verdwijn.jpgAdvertentie van loungebar Barchat in St Petersburg: ‘De onschuldige sneeuw ligt op de spiegel der ziel. Nieuwjaar nadert. Verdwijn, stront, verdwijn.’

 

 

 

 

 

The Devil drives Lada! 

devil_drives_lada.jpg

    • Coen van Zwol