Om naar uit te kijken

POP

Bryan Ferry In afwachting van een nieuw Roxy Music-album spaart Bryan Ferry zijn moeizaam verlopende componistenpraktijk door een heel album met Bob Dylan-covers uit te brengen. Dylanesque heet het lang niet slechte werkstuk met alles van The times they are a-changin’ tot Make you feel my love, gezongen in Ferry’s barokke stijl die nooit ver verwijderd is van een elegante dosis kitsch. Veel Dylansongs op zijn huidige tournee.

27 maart Heineken Music Hall, Amsterdam-Zuidoost.

BEELDENDE KUNST

Ruud van Empel De foto’s die Ruud van Empel maakt van kinderen, planten of vrouwen hebben iets onwerkelijks, iets overgestileerds. Ze zijn door de kunstenaar opgebouwd uit de duizenden digitale beelden in zijn fotoarchief. Van ooglid tot wimper, van blad tot insect, alles heeft Van Empel op de computer aan elkaar gelijmd. Museum Het Valkhof laat nu een overzicht van zijn werk zien met zo’n 35 fotowerken uit de periode 1996-2006.

Ruud van Empel – fotowerken. 24 maart t/m 3 juni in Museum het Valkhof, Museum Kamstraat 45, Nijmegen. Inl: 024 - 360 88 05, www.museumhetvalkhof.nl

MUZIEK

Messiaen Vooruitlopend op het Messiaen-jaar 2008, waarin de honderdste geboortedag van de Franse componist Olivier Messiaen (1908-1992) wordt gevierd, is er zaterdag een Messiaendag in Maastricht, georganiseerd door het Limburgs Symphonie Orkest en Intro / in Situ. Na een inleiding van Messiaenkenner Sander van Maas klinken vier concerten, het laatste met Eclairs sur l’Au-delà door de orkesten uit Maastricht en Luik o.l.v. Ed Spanjaard.

Messiaendag: 24 maart 14-21u45 Maastricht. Inl: www.lso.nl

DANS

Gat en Naharin Twee Israëlische dansgroepen zijn in het land. De groep van Emanuel Gat staat in Den Haag met de salsaversie van Sacre du printemps die hij in 2005 al op Holland Dance liet zien. Nieuw is een door louter vrouwen gedanst ballet op Mozarts Requiem. In het Amsterdamse Muziektheater is de Batsheva Dance Company te gast, met het drieluik Three. Het gezelschap onder leiding van Ohad Naharin brengt Three, een drieluik over Bellus (schoonheid), Humus (aarde) en Secus (ditjes en datjes), op muziek van Bach

Gat: 24 maart Lucent, Den Haag. Inl. www.lucent.nl.

Batsheva: 27-31 maart Muziektheater Amsterdam. Inl. www.gastprogrammering.nl.

LITERATUUR

Lezen Etcetera live Op 25 mrt (14u30) presenteert Pieter Steinz (chef boeken NRC Handelsblad) Lezen Etcetera live, het maandelijks literaire café van selexyz donner. Te gast zijn Adriaan van Dis en Connie Palmen.

Donner, Lijnbaan 150. Res 010-217 5241 & nederlands.donner@selexyz.nl