Motorola verwacht ruim een miljard minder omzet

Schaumburg, 22 maart. De Amerikaanse mobieltjesfabrikant Motorola verwacht in het eerste kwartaal van dit jaar een fors lagere omzet te maken dan verwacht als gevolg van een zwakke verkoop van mobiele telefoons. Ook treedt de financieel directeur aan het einde van deze maand af. Dat maakte Motorola gisteren nabeurs bekend. De op een na grootste mobieltjesfabrikant ter wereld denkt in het eerste kwartaal een omzet te boeken van 9,2 miljard tot 9,3 miljard dollar (6,9 tot 7 miljard euro), waar in januari nog werd uitgegaan van 10,4 miljard tot 10,6 miljard dollar. Analisten hielden in doorsnee rekening met een omzet van ongeveer 10,5 miljard dollar. Het concern is ook bezig met een herstructurering waarbij 3.500 banen verdwijnen. Het bedrijf heeft ook te kampen met een almaar teruglopende winstgevendheid door de felle concurrentie.