Modderinterruptie door ballen op Java

Modderinterruptie door ballen op Java Sidoarjo, 22 maart. Indonesische wetenschappers prepareren ketens met betonnen ballen die zij laten zakken in de eruptiepijp van een moddervulkaan op Oost-Java, afgelopen dinsdag. Het lijkt te werken: volgens de wetenschappers is de modderstroom door de het laten zakken van honderden ballenketens voor 35 minuten onderbroken. Dat is voor het eerst sinds het ontstaan van de vernietigende moddervulkaan, in mei 2006. Meer ballen moeten de eruptie permanent stoppen, maar andere wetenschappers geloven daar niet in. Foto Reuters Indonesian engineers work to drop clusters of chained concrete balls into a mud volcano in Sidoarjo in East Java province March 20, 2007 to reduce a torrent of sludge that has displaced about 15,000 people. A catastrophic mudflow that has swamped villages on Indonesia's Java island halted briefly for the first time in 10 months, raising hopes that efforts to plug the torrent are working at last, a scientist said on Tuesday. REUTERS/Sigit Pamungkas (INDONESIA) REUTERS