Massahuwelijk tegen racisme

Massahuwelijk tegen racisme Sint-Niklaas. Ongeveer zevenhonderd koppels legden gisteren een symbolische trouwbelofte af in de Belgische stad Sint-Niklaas. Ze deden dit in het kader van de internationale dag tegen racisme en uit protest tegen drie paren die weigerden zich in de echt te laten verbinden door Wouter van Bellingen, de eerste wethouder van Sint-Niklaas met een donkere huidskleur. Foto AFP More than 500 Belgian couples gather after being symbolically wed, 21 March 2007 in the Flemish town Saint-Nicolas, where three couples had refused to allow a black official help them tie the knot. Deputy mayor of Rwandan origin, Van Bellingen, 34, speaks Flemish with an Antwerp accent and was elected last October, but his period in office was quickly soured when three couples cancelled their wedding plans rather than have him lead the ceremonies. AFP PHTO / BELGA PHOTO / LIEVEN VAN ASSCHE-AFP *** Belgium OUT AFP