Mapping the City

Mapping the City Mapping the City wil een beeld geven van de manieren waarop kunstenaars vanaf 1960 tot nu met de stad omgaan. Twee begrippen dienden hierbij als uitgangspunt: de flaneur (1850) van dichter/criticus Charles Baudelaire en de dérive van de oprichter van het Situationisme, Guy Debord, een onthechte manier van ronddolen. Mooie uitgangspunten voor een expositie zeker in combinatie met de werken van Alÿs, Aitken, Morris, Wim T. Schippers en Willem de Ridder. Mapping the City t/m 20 mei Stedelijk Museum, Oosterdoksekade, Amsterdam. Dag 10-18u. Beat Streuli, Sydney 1998, 1999. kleurendruk, 182 x 245,5 cm. Collectie Stedelijk Museum Amsterdam Beat Streuli, Sydney 1998, 1999 Streuli, Beat

Mapping the City wil een beeld geven van de manieren waarop kunstenaars vanaf 1960 tot nu met de stad omgaan. Twee begrippen dienden hierbij als uitgangspunt: de flaneur (1850) van dichter/criticus Charles Baudelaire en de dérive van de oprichter van het Situationisme, Guy Debord, een onthechte manier van ronddolen. Mooie uitgangspunten voor een expositie zeker in combinatie met de werken van Alÿs, Aitken, Morris, Wim T. Schippers en Willem de Ridder.

Mapping the City t/m 20 mei Stedelijk Museum, Oosterdoksekade, Amsterdam. Dag 10-18u.