Koers gehalveerd, 70 procent meer salaris

Een van de slechtst presterende bedrijven op de beurs, en toch 70 procent meer beloning voor de topman. Bij Getronics kan het. Bestuursvoorzitter Klaas Wagenaar van de ICT-dienstverlener kreeg het afgelopen jaar ruim 1,7 miljoen euro aan salaris, bonussen en ‘extra’s’, terwijl dat een jaar geleden nog 1 miljoen was.

Dat staat in het jaarverslag dat Getronics vanochtend publiceerde. Deel van de beloning van Wagenaar is 286.000 euro bonus voor het „bereiken van financiële doelstellingen”: 88 procent van het maximum. In 2006 halveerde de koers van Getronics en leed het bedrijf 145 miljoen euro verlies.

Het bedrag dat Getronics in totaal kwijt was aan beloningen voor de raad van bestuur verdubbelde vorig jaar ruim, tot 6,9 miljoen euro. Het bedrijf was vooral veel geld kwijt aan vertrekkende topmannen. Drie bestuurders moesten of wilden vorig jaar weg. Een van hen was financieel directeur Theo Janssen. Hij kreeg 750.000 euro mee, deels omdat hij meteen weg moest in plaats van na 6 maanden opzegtermijn.