Internet Voorkeur

Europa. Dit jaar wordt de Europese Unie vijftig jaar, dè gelegenheid voor allerlei speciale acties die het continent Europa onder de aandacht brengen. Een voorbeeld is het fotoalbum We the people op de website van NRC Handelsblad, een ander voorbeeld is de fotowebsite Oog op Europa. Hierop zijn foto’s van Europese landschappen te bekijken, te downloaden en als e-card te versturen. Prachtige kiekjes, in kleur en in zwart-wit, van bergen, meertjes en bossen uit alle landen in Europa, ook de niet EU-landen, zijn er te vinden.

De foto’s zijn allemaal ingezonden door Nederlandse (hobby-)fotografen. Daarom toont een meerderheid van de foto’s waarschijnlijk ook het Nederlandse polderlandschap. Opnames van de natuur in kleinere Europese landen zoals Malta, Cyprus of Estland ontbreken helaas nog op de site. Aan de hand van de ingezonden foto’s heeft Stichting wAarde, de initiatiefnemer van de site, een fotoquiz gemaakt. Bezoekers van Oog op Europa kunnen bij het maken van deze quiz testen hoe goed ze dit continent kennen. Ze kregen telkens een landschapsfoto getoond en moeten raden waar in Europa het plaatje genomen is. De tien beste kenners van Europa worden opgenomen in de Top 10 lijst van Oog op Europa.

Meer informatie op www.oogopeuropa.nl