Groot-Brittannie

Funeral Train Op een zomerzaterdagmiddag in 1968 werd Senator J.F. Kennedy’s lichaam in een begrafenistrein van New York naar zijn rustplaats in Washington vervoerd. Miljoenen mensen stonden langs de rails. Huisvrouwen, padvinders, brandweermannen, sommigen met donkere brillen, allen bedroefd.

De fotostudie van Paul Fusco, Magnum fotograaf uit New York, geeft op unieke wijze weer hoe een natie in verwarring zich staande hield. En hoe men vol ongeloof keek naar een langsrijdende trein met de kist van de vermoorde J.F. Kennedy.

T/m 13 april, Paul Fusco: RFK Funeral Train, Host Gallery, Londen EC1, ma t/m vr 10-18u, za 11-16u, 004420 7253 2770 & www.hostgallery.co.uk

Onbekende Monet Het is onvoorstelbaar dat er rondom het werk van iemand als Monet nog geheimen bestaan. Hij stond bekend om zijn aanpak om iets direct op het canvas neer te zetten. Maar voor het eerst is een nieuwe werkwijze van Monet te zien: hij maakte eerst schetsen. Deze uitzonderlijke expositie toont een voorheen onbekend buitengewoon talent; zijn studies, pastellen en tekeningen die aan zijn meesterwerken vooraf gingen. Dit is duidelijk te zien in de serie Views of the Thames zoals Charing Cross Bridge en Waterloo Bridge toen Monet London bezocht tussen 1899 en 1901. De waterlelies van 1910, geïnspireerd door zijn tuinen in Giverny, komen ook uit een schetsboek. Met 80 werken en digitale versies van zijn schetsboeken.

T/m 10 juni, The Unknown Monet: Pastels and Drawings, the Royal Academy of Arts, Londen, Piccadilly, W1J, 0044870 8488484 & www.royalacademy.org.uk

En verder T/m 20 mei, Renoir Landscapes 1865-1883 & t/m 23 mei, Manet to Picasso, ma t/m vrij 10-18u, wo 10-21u, The National Gallery, Trafalgar Square, WC2;