Graaf van Monte Christo

Het Nationale Toneel brengt een bewerking van de 19de-eeuwse avonturenroman De graaf van Monte Christo van Alexandre Dumas. Stefan de Walle speelt de hoofdrol van de mysterieuze, schatrijke edelman, die als een op Aarde neergedaalde god de Parijse beau monde op zijn kop zet. Onder al zijn façades zit de verbitterde stuurman die ooit ten onrechte jarenlang in de gevangenis zat, op spectaculaire wijze ontsnapte, en nu terugkeert om langzaam en subtiel wraak te nemen op al zijn vijanden. Wraak is zoet, maar de bevrediging is van korte duur. De god die alles kan, heeft een door wrok uitgehold hart. Kan hij tussen de door hem aangerichte puinhopen nog in liefde geloven?

Première 24 maart Koninklijke Schouwburg, Den Haag. Tournee t/m 9 juni. Inl. 070-3181444 of www.nationaletoneel.nl.