Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Entertainment

Graaf van Monte Christo

Graaf van Monte Christo Het Nationale Toneel brengt een bewerking van de 19de-eeuwse avonturenroman De graaf van Monte Christo van Alexandre Dumas. Stefan de Walle speelt de hoofdrol van de mysterieuze, schatrijke edelman, die als een op Aarde neergedaalde god de Parijse beau monde op zijn kop zet. Onder al zijn façades zit de verbitterde stuurman die ooit ten onrechte jarenlang in de gevangenis zat, op spectaculaire wijze ontsnapte, en nu terugkeert om langzaam en subtiel wraak te nemen op al zijn vijanden. Wraak is zoet, maar de bevrediging is van korte duur. De god die alles kan, heeft een door wrok uitgehold hart. Kan hij tussen de door hem aangerichte puinhopen nog in liefde geloven? Première 24 maart Koninklijke Schouwburg, Den Haag. Tournee t/m 9 juni. Inl. 070-3181444 of www.nationaletoneel.nl. Nationale Toneel met een bewerking van ‘De Graaf van Monte Christo’ Foto NRC Handelsblad, Leo van Velzen Den Haag, 10-03-07. Beelden van "De Graaf van Monte Cristo" van Alexandre Dumas door het Nationale Toneel. Regie Johan Doesburg. Foto Leo van Velzen
Graaf van Monte Christo Het Nationale Toneel brengt een bewerking van de 19de-eeuwse avonturenroman De graaf van Monte Christo van Alexandre Dumas. Stefan de Walle speelt de hoofdrol van de mysterieuze, schatrijke edelman, die als een op Aarde neergedaalde god de Parijse beau monde op zijn kop zet. Onder al zijn façades zit de verbitterde stuurman die ooit ten onrechte jarenlang in de gevangenis zat, op spectaculaire wijze ontsnapte, en nu terugkeert om langzaam en subtiel wraak te nemen op al zijn vijanden. Wraak is zoet, maar de bevrediging is van korte duur. De god die alles kan, heeft een door wrok uitgehold hart. Kan hij tussen de door hem aangerichte puinhopen nog in liefde geloven? Première 24 maart Koninklijke Schouwburg, Den Haag. Tournee t/m 9 juni. Inl. 070-3181444 of www.nationaletoneel.nl. Nationale Toneel met een bewerking van ‘De Graaf van Monte Christo’ Foto NRC Handelsblad, Leo van Velzen Den Haag, 10-03-07. Beelden van "De Graaf van Monte Cristo" van Alexandre Dumas door het Nationale Toneel. Regie Johan Doesburg. Foto Leo van Velzen Velzen, Leo van

Het Nationale Toneel brengt een bewerking van de 19de-eeuwse avonturenroman De graaf van Monte Christo van Alexandre Dumas. Stefan de Walle speelt de hoofdrol van de mysterieuze, schatrijke edelman, die als een op Aarde neergedaalde god de Parijse beau monde op zijn kop zet. Onder al zijn façades zit de verbitterde stuurman die ooit ten onrechte jarenlang in de gevangenis zat, op spectaculaire wijze ontsnapte, en nu terugkeert om langzaam en subtiel wraak te nemen op al zijn vijanden. Wraak is zoet, maar de bevrediging is van korte duur. De god die alles kan, heeft een door wrok uitgehold hart. Kan hij tussen de door hem aangerichte puinhopen nog in liefde geloven?

Première 24 maart Koninklijke Schouwburg, Den Haag. Tournee t/m 9 juni. Inl. 070-3181444 of www.nationaletoneel.nl.