Das Leben der Anderen

Das Leben der Anderen Dé Duitse hit van het afgelopen jaar is de visie van een Wessi op het nabije verleden van Oost-Duitsland. Debutant Florian Henckel von Donnersmarck gebruikt de Stasi, de Oost-Duitse veiligheidsdienst, als decor voor een ingewikkeld liefdesdrama met vier hoofdpersonen. Met veel aandacht voor historische anekdotiek en Trabantjes. Das Leben der Anderen paart grote ambities aan groot vakmanschap. Regie: Florian Henckel von Donnersmarck. Met: Ulrich Mühe, Martina Gedeck, Sebastian Koch. In: 13 bioscopen. scene uit de film Das Leben der Anderen (2006) FOTO: Cinemien Sebastian Koch Cinemien

Dé Duitse hit van het afgelopen jaar is de visie van een Wessi op het nabije verleden van Oost-Duitsland. Debutant Florian Henckel von Donnersmarck gebruikt de Stasi, de Oost-Duitse veiligheidsdienst, als decor voor een ingewikkeld liefdesdrama met vier hoofdpersonen. Met veel aandacht voor historische anekdotiek en Trabantjes. Das Leben der Anderen paart grote ambities aan groot vakmanschap.

Regie: Florian Henckel von Donnersmarck. Met: Ulrich Mühe, Martina Gedeck, Sebastian Koch. In: 13 bioscopen.