Belgie

Eurofotovisies Met twaalf fotoseries van het roemrijke fotoagentschap Magnum wordt in de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten in Brussel een beeld gegeven van de 12 nieuwste lidstaten van de EU. Aanleiding voor de expositie is de 50ste verjaardag van het Verdrag van Rome en de 60ste van Magnum. Twaalf fotografen kregen als opdracht elk een land in beeld te brengen. Dit heeft geleid tot uiteenlopende en indrukwekkende portretten, ‘visies’ en perspectieven, waarin – zoals het Magnumfotografen betaamt – steeds de mens voorop staat. Duidelijk is dat er topfotografen aan het werk zijn geweest, onder wie Carl de Keyzer (Malta), Lise Sarfati (Litouwen), Martine Franck (Tsjechië), Donovan Wylie (Estland), Bruno Barbey (Bulgarije) en Paolo Pellegrin (Roemenië).

Koninklijke Musea Schone Kunsten, Regentschapsstraat 3, Brussel, t/m 1 juli, di t/m zo 10-17u. Inl 0032 25083333 en www.expo-eurovisions.be

Zonder Titel Het Museum voor Hedendaagse Kunst in Antwerpen gaat Marokkaans. Het biedt ruimte aan het jaarlijkse culturele festival van de Vlaams-Marokkaanse stichting Moussem. Literatuur, dans, film, beeldende kunst en muziek uit, van en over Marokko in een door kunstenaar Charif Benhelima samengesmede eenheid onder de titel Zonder Titel. Onverwachte moderne kunst, swingende concerten in het weekend, films met discussie toe, dialogen met gasten uit andere in België verblijvende gemeenschappen en debatten, gesprekken en lezingen over identiteit, migratie en de contrasten tussen noord en zuid, oost en west.

Museum voor Hedendaagse Kunst, Leuvenstraat 32, Antwerpen, t/m 20 mei, di t/m zo 10-17u. Inl 0032 32609999 en www.muhka.be

En verder Laura de Coninck, tekeningen, schilderijen en collages, t/m 20 april, Café Congo, Brussel 0032 22101112 en www.kvs.be;