7 redenen om uit te gaan

Eerbetoon aan een blueslegende

1 Uit eten met iens

Met mes en vork

Sint Jorisstraat 2, RidderkerkTelefoon (0180) 42 49 30Keuken open 17.00-21.00Gem. prijs 3-gangen à la carte 27,50 euroCategorie: romantisch

Bij binnenkomst waan je je weer even in de middeleeuwen door het harnas dat je bij de ingang begroet. Dit draagt bij aan de romantische uitstraling. Wat de één gemaakt vindt, vindt de ander weer vriendelijk aan de bediening. Al met al zijn zij wel behulpzaam en weten ze precies wanneer je iets nodig hebt. De kok besteedt veel aandacht aan het hoofdgerecht, waarbij je trouwens een heerlijke huiswijn kunt drinken.

uitstekend | Het hoofdgerecht was erg lekker. De service was goed, ze kwamen niet te vaak langs en gaven je een welkom gevoel. Er was één ding wat wel storend was. De ober deed gemaakt aardig en leunde op tafel. (05-03-2007 M. V. te Hoogvliet)

goed | De voorgerechten zijn wat prijzig, maar de hoofdgerechten hebben normale prijzen. Het eten was super en de opmaak zag er mooi uit. De bediening was vriendelijk. We kregen bij binnenkomst stokbrood met kruidenboter en later ook een karaf water. Erg attent! (13-02-2007 J. W. te Ridderkerk)

Eet en recenseer mee via www.nrc.nl/iens

2 FILMQUIZ

De Grote Erasmus Filmquiz

Rotterdam: Etude, H-Gebouw. Woudestein. Tijd: 19.00-22.00u. Deelname: 7 euro per duo. Inschrijven: Histartes@gmail.com

Histartes en Studium Generale houden vanavond een filmquiz. De vragen gaan over filmquotes, soundtracks, billboards en filmfragmenten. Tijdens de filmquiz worden teams van twee meegenomen door de geschiedenis van de populaire film. De winnaar krijgt, naast eeuwige roem, een dvd-pakket. Quizmaster is filmprogrammeur, ondernemer en televisiepresentator Jac. Goderie. Er kunnen maximaal 50 teams deelnemen, dus wees er snel bij. Iedereen tot en met 27 jaar mag zich inschrijven.

3 MUZIEKTHEATER

Simultaan celdeling

Maastricht: Turnzaal, Grote Gracht 90-92. Vandaag en morgen 17.00u. Toegang: 7,50 euro. Res/inl: 043-3505555 & www.festivalcement.nl

In Simultaan celdeling van Muzieklab Brabant brengt Merijn Bisschops vier verschillende kunstdisciplines bij elkaar: muziek, dans, video en theater/tekst. Aangestuurd door het toeval maakt hij hierbij gretig gebruik van de talenten van zijn collega-kunstenaars. In een wisselend decor, verdeeld over cellen, krijg je vier poëtische en indringende interpretaties te zien van één thema. Onderdeel van het rondreizend Festival Cement, dat tot en met 25 maart werk van jonge makers presenteert in Maastricht.

4 CLUB

Le Paris Lounge

Amsterdam: Platform 21, Prinses Irenestraat 19. Van 22 t/m 24 maart, dagelijks 20.00-01.30u. Entree: 7,50 euro. Inl: www.platform21.com

Le Paris Lounge is een tijdelijke club waar je onder het genot van drankjes, hapjes, muziek en visuals, kennis kan maken met Parijse genodigden uit verschillende creatieve vakgebieden. Verwachte Nederlandse hosts: Jelle Bouwhuis, Erik Kessels, Jan Konings, Andbeyond, Edwin Vollaers, Demakersvan, Sophie Krier. Verwachte Parijse gasten: Thomas Mailaender, Frederique Daubal, Mathieu Lehanneur, Eric Morel, Catherine Zask.

5 BLUES

Blind Lemon Blues

Den Haag: Theater Zwembad De Regentes. Aanvang: 20.30u. Entree: 18 euro, incl. drankje. Res/inl: 070-3637798 & www.deregentes.nl

Blind Lemon Blues is een muzikaal en theatraal eerbetoon aan blueslegende ‘Blind Lemon’ Jefferson (1897-1929), een van de meest invloedrijke blueszangers en -gitaristen uit de jaren twintig van de vorige eeuw. Cast: Akin Babatunde als Blind Lemon Jefferson, Cavin Yarbrough als Leadbelly, Alisa Peoples Yarbrough, Timothy Parham, Carol Markes, Sheran Goodspeed Keyton, Sam Swank.

6 LITERATUUR

Valt er wat te lachen dan?

Amsterdam: Café De Doffer, Runstraat 12-14.Aanvang: 20.00u. Toegang: gratis. Inl: 020-5352535 & www.uitgeverijcontact.nl

Vanavond houdt Uitgeverij Contact een literaire avond die haaks staat op de humor van de Boekenweek 2007. In een week dat alles in de Nederlandse literatuur ineens lollig en satirisch moet zijn, trekken vier serieuze Contact-auteurs de cafédeur achter zich dicht. Onder leiding van Herman Koch gaan ze het hebben over ‘leuk doen op verzoek’, humor en literatuur, en natuurlijk over hun eigen boeken. Te gast zijn de schrijvers Peter Drehmanns, Edzard Mik, P.F. Thomése en L.H. Wiener.

7 jazz

Carlos Matos Sextet

Rotterdam: Theater de Evenaar. Tijd: 20.15u. Entree: 10 euro. Inl: 010-2707172; www.wereldmuseum.nl

Carlos Matos (1972, Rotterdam) studeerde piano aan het Rotterdams Conservatorium. Hij speelde al met namen en groepen als Fra Fra Sound, Rumbata en Fernando Lameirinhas. Met zijn eigen Carlos Matos band begeleidde hij Kaapverdische artiesten zoals Ildo Lobo, Luis Morais, Manuel d’Novas, Américo Brito, Tito Paris, Mendes Brothers, en Suzana Lubrano. In 2006 verscheen zijn debuutalbum getiteld Caboverdianismo.