Waterkoud

Het is nog altijd aan de koude kant, maar er staat een verbetering op het programma. Vanaf zondag gaat de zon uitbundig schijnen en zorgt de merkbaar sterke maartzon voor hogere temperaturen.

Vanavond en vannacht zijn de temperaturen allesbehalve aangenaam. In het midden van het land zakt het kwik tot iets boven nul, aan zee is het iets minder koud. Vooral in het zuidwesten valt nog een bui, elders is het droog met in het oosten wel toenemende bewolking.

Morgenochtend valt langs de oostgrens wat lichte regen. De neerslag kan zich in de loop van de dag nog wat naar het westen uitbreiden, maar juist in de kustprovincies blijft het droog met daarbij soms wat zon. Het wordt hier een graad of 9, in het oosten is het waterkoud met een graad of 6. De noordenwind is boven land matig en aan zee krachtig, kracht 4 tot 6. In het noordelijk kustgebied trekt de wind soms even aan tot hard, kracht 7.

Vrijdag en zaterdag bepalen wolkenvelden het weerbeeld en breekt de zon slechts af en toe door. De temperatuur gaat langzaam iets omhoog en komt rond de norm voor deze tijd van het jaar uit.

Vanaf zondag zorgt een hogedrukgebied boven Scandinavië dat depressies ons land niet kunnen bereiken. De zon breekt uitbundig door en zachtere lucht uit het oosten van Europa bereikt ons land. De temperatuur komt vanaf zondag in het binnenland op een graad of 15 uit.

Na een kille week met maartse buien is de lente volgende week weer helemaal terug.