Van Ardenne: harde woorden voor VVD`ers

Den Haag. VVD-leider Mark Rutte en diens fractiegenoot Henk Kamp moeten de politiek verlaten, zegt oud-minister voor Ontwikkelingssamenwerking Van Ardenne (CDA). Door Kamerlid Geert Wilders (PVV) de ruimte te geven in zijn aanval op allochtone politici, halen Kamp en Rutte ”de stenen onder de democratische rechtsstaat vandaan”. Dat zei Van Ardenne gisteren in een vraaggesprek met de Volkskrant. Volgens haar zijn de twee Kamerleden ”op de bagagedrager van Wilders” gesprongen. De discussie over de dubbele nationaliteit van PvdA`ers Arib, Aboutaleb en Albayrak zit Van Ardenne dwars. Volgens haar druist de positie die de VVD inneemt, in tegen het liberale gedachtengoed. ”Rutte en Kamp zijn verworden tot bange mensen.” ”Wij gaan zelf over wat liberaal is”, reageert een woordvoerder van de VVD-fractie. In het interview zei Van Ardenne ook graag secretaris-generaal van de Verenigde Naties te worden. Ze werkt sinds kort voor de FAO, de landbouw- en voedselorganisatie van de VN in Rome.