UPC maakt eigen keuze tussen RTL7 of Arabische zender

Amsterdam. UPC beschouwt het advies van de Algemene Programmaraad (APR) in Amsterdam om de Arabische muziekzender Rotana Music Europe (RME) op te nemen in het zenderpakket ten koste van RTL7 als ”volstrekt vrijwillig en vrijblijvend”. De kabelmaatschappij zal een eigen afweging maken en maakt eind mei bekend welke zenders zij opneemt in het standaardpakket, aldus een woordvoerder gisteren. De APR adviseerde maandag RTL7 - dat overdag zakennieuws en `s avonds vooral sport en herhalingen van andere RTL-zenders brengt - te schrappen uit het standaardpakket voor Amsterdam en omstreken. De zender zou geen toegevoegde waarde hebben. Op basis van de bevolkingssamenstelling van de hoofdstad en tien omliggende gemeenten kiest de APR voor een Arabische zender.