Univar verhoogt zijn bod

Chemicaliëndistributeur Univar heeft vanmorgen zijn bod op de Amerikaanse branchegenoot Chemcentral verhoogd. Het nieuwe bod van 650 miljoen dollar (451 miljoen euro) is lager dan dat van Univars grootste concurrent, Brenntag. Het Duitse concern liet deze week weten 700 miljoen dollar voor Chemcentral te willen betalen.

Het beursgenoteerde Univar maakte bekend dat het bestuur van Chemcentral akkoord is gegaan met het nieuwe bod. Onderdeel van de overeenkomst is dat Chemcentral geen overnamegesprekken meer mag voeren met andere mogelijke partners. Daar valt ook Brenntag onder.

Het Rotterdamse concern liet vorige week weten dat het Chemcentral voor 600 miljoen dollar zou overnemen. Brenntag deed in reactie een niet-bindend overnamevoorstel van 700 miljoen. Dat bedrag was inclusief de 22 miljoen dollar premie die Chemcentral aan Univar zou moeten betalen als die overname niet door zou gaan.

Univar verwacht dat de overname in april plaatsvindt, zodra de aandeelhouders van Chemcentral hun goedkeuring hebben gegeven. Met de overname zou Univar zijn nummer-éénpositie in de Verenigde Staten versterken.

Op de Amsterdamse beurs steeg de koers van Univar vanmorgen met 2,8 procent naar 42,50 euro per aandeel. Univar bezit ongeveer 160 distributiecentra, verspreid over de VS, Europa en Canada.