Uitgeverij 521 stapt ook op bij FMG

De vertrekkende personeelsleden van de Foreign Media Group (FMG) hebben een bestemming gevonden. Gistermiddag werd de oprichting van de Dutch Media Group bekend gemaakt. Kinderboekenschrijfster Carry Slee is met haar uitgever Thille Dop naar het nieuwe bedrijf overgestapt. Ook salesmanager Martijn Griffioen en uitgevers Harold de Croon en Arjan Weenink (Uitgeverij 521) stappen over. In totaal vertrekken bij FMG elf mensen.

De leegloop bij de Foreign Media Group volgt op de komst van een nieuwe investeerder, H2 Equity Partners. De nieuwe algemeen directeur van de groep, Patrick Kalverboer, leidt een reorganisatie die de bedrijfsonderdelen van de groep beter op elkaar moet afstemmen. FMG is de afgelopen jaren sterk gegroeid. Vorig jaar lag de omzet van het bedrijf rond de 100 miljoen euro, die van het onderdeel Foreign Media Books wordt geschat op ruim 10 miljoen.

Volgens Sandra Piers, de directeur van de boekendivisie die zich formeel beraadt op haar positie, wil de top van het bedrijf ‘op fondsniveau kunnen ingrijpen’.

De nieuwe Dutch Media Group richt zich net als FMG op ‘crossmediale producties’, zoals het zelf produceren van een speelfilm naar een boek uit de eigen uitgeverij.