Televisie Voorkeur

Green Wing is een veelbekroonde, absurdistisch situatiekomedie in de stijl van commedia dell’arte die zich afspeelt in een ziekenhuis. Opvallend zijn de vertraagde en versnelde scénes die de lichaamstaal van de karakters benadrukken. Met o.a. Tamsin Greig als dr. Caroline Todd. Foto Channel 4 CHANNEL 4 PICTURE PUBLICITY 124 Horseferry Road London SW1P 2TX 020 7306 8685 GREEN WING 2 Tamsin Greig as Caroline Todd Tx:TX Date This picture may be used solely for Channel 4 programme publicity purposes in connection with the current broadcast of the programme(s) featured in the national and local press and listings. Not to be reproduced or redistributed for any use or in any medium not set out above (including the internet or other electronic form) without the prior written consent of Channel 4 Picture Publicity 020 7306 8685 Contract Number (Programme)

actualiteiten

EénVandaag. Aandacht voor het onderzoek naar de verbreding van de snelwegen A1, A10 en A9. Inwoners van Diemen, die bij de nieuwe plannen het meeste extra asfalt voor de deur krijgen, hebben vast een actiegroep opgericht om hun protesten kracht bij te zetten. Verder: Tweede-Kamerlid De Neree tot Baberich (CDA) woont sinds 2002 tegen de regels in in Brussel en een pleidooi van D66-leider Pechtold voor een nationale feestdag voor Europa. Ned.1, 18.20-18.50u.

Netwerk. Reportage over escalatie in de misdaad. Van kruimeldief tot zware criminelen. De politie maakt zich zorgen over een specifieke groep die steeds gewelddadiger en crimineler wordt. Vaak heeft de politie de jonge verdachten al jarenlange in beeld. De ‘oudere’ groep is al niet meer te bereiken, dus moet de aandacht worden gericht op de jongeren. Verder aandacht voor de enorme bureaucratie en wachtlijsten bij het doorverwijzen van patiënten naar thuiszorg en verpleeghuiszorg. Ned.2, 20.25-20.50u.

Nova. Verslag uit Sint Niklaas, waar de zwarte trouwambtenaar die eerder door bruidsparen werd geweigerd 600 koppels in de echt verbindt. En het verhaal achter de criminele jongeren die op staatskosten een vlinderexcursie naar Marokko zouden hebben gemaakt. Ned.2, 22.15-22.50u.

documentaire

Komisches Deutschland: Reisen und so ... Tweede aflevering van driedelige serie over humor in Duitsland, geïllustreerd met film- en televisiebeelden en vraaggesprekken met komieken en cabaretiers. ARD, 0.00-0.45u.

The trial of Saddam Hussein. Documentaire over het proces tegen Saddam Hussein. Zowel de aanklager als de verdediging streed voor een eerlijk proces, zij het om verschillende redenen. BBC 2, 0.25-1.15u.

praatprogramma

Max & Catherine. Gast is Giel Beelen, dj met een dagelijks radioprogramma op 3FM". Beelen vertelt over zijn streven om op de radio helemaal zichzelf, open en eerlijk, te zijn. Hij vindt het belangrijk dat alle presentatoren deze eigenschap hebben. ‘Crooner’ Wouter Hamel treedt op. Ned.2, 17.35-18.25u.

De wereld draait door. Een gesprek met de Rotterdamse burgemeester Ivo Opstelten en de Vlaamse popjournalist Serge Simonart komt vertellen over zijn meest spraakmakende interviews met de groten der aarde. Cabaretier Sander van Opzeeland praat over zijn eerste en meteen ook laatste cabaretprogramma. Maurice en Marc de Hond wijden uit over hun vader-zoon-verhouding. Tafelheer Marc-Marie Huijbregts assisteert presentator Matthijs van Nieuwkerk. Ned.3, 19.25-20.30u.

Pauw en Witteman. Gast is o.a. de cabaretière en zangeres Milou Frencken die als de weduwe van cabaretier Bert Klunder vertelt over zijn postuum verschenen roman Een lijk kan heus wel even wachten. Frencken treedt ook op. De voormalige directeur van de Amsterdamse Taxi Centrale, Dick Grijpink, krijgt de gelegenheid om te vertellen over zijn plannen voor een Nationaal Taxinummer. Ned.1, 22.55-23.50u.

amusement

Spoons. Eerste aflevering van een Engelse comedyshow die in september 2006 debuteerde op het Engelse Channel 4. Met o.a. Rob Rouse, Kevin Bishop en Josie D’Arby. Sketches tonen het leven en de liefdes van twintigers en dertigers als ze flirten en ruziemaken. In deze aflevering ongepaste conversatie tijdens het eten en een huwelijkstoast die verkeerd uitpakt. Ned.3, 22.00-22.30u.

informatief

Profiel: Ronald Plasterk. In de serie biografieën deze keer de ‘duivelse wetenschapper’ Plassterk die volgens sommigen als ‘excuusheiden’ door de PvdA in het verder nogal gereformeerde kabinet is gezet als minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur geworden. Naast een lang, openhartig gesprek met de minister zelf wordt gesproken met mensen die hem intensief hebben meegemaakt in verschillende fasen van zijn leven. Ned.2, 22.50-23.30u.

Cinema.nl. Onder meer een gesprek met Gabriel Range, de maker van Death of a President, een fake documentaire waarin de onopgeloste moord op president Bush wordt onderzocht. Een interview met de makers van 300, de verfilming van de strip van Frank Miller. Peter Pan komt opnieuw uit op dvd. Verder een terugblik met twee vrouwen die model stonden voor Wendy en Tinkerbell. Ned.2, 23.30-0.00u.

muziek

NPS Klassiek: Sergie Rachmaninov - Tweede Symfonie. Opname van 15 april 2006 in het Amsterdamse Concertgebouw, door het Radio Filharmonisch Orkest onder leiding van Jaap van Zweden. Ned.2, 0.00-1.00u.

sport

WK Kunstrijden. Samenvatting van de korte kür mannen en de vrije kür paren. Ned.2, 19.25-20.25u.

Cricket. Verslag van de wedstrijden om de wereldbeker in West-Indië. BBC 1, 1.00-2.00u.