School ontruimd na steekpartij op plein

Rotterdam. Bij een vechtpartij op het plein van scholengemeenschap Zadkine in de Benthemstraat in Rotterdam-Noord is gistermiddag een jongen gewond geraakt na messteken in zijn been. Vlak na het steekincident arresteerde de politie in totaal elf minderjarigen, onder wie een jongen met een vuurwapen op zak. Hij werd aangehouden op het nabijgelegen Hofplein. De politie rukte massaal uit om even na half twee en ontruimde de school, omdat het verhaal ging dat een van de mogelijk gewapende daders het gebouw in was gevlucht. Een arrestatieteam doorzocht het pand, maar trof geen wapens aan. Enkele honderden leerlingen verlieten daarbij de school, die onderdeel uitmaakt van een mbo-scholengemeenschap met ongeveer 3.000 leerlingen. ”De sfeer was grimmig, maar dat was vooral te danken aan de massale politie-inzet”, zei de secretaris van het schoolbestuur, Peter Lamers, aan het einde van de middag. Op de website van NOS Headlines waren gisteren beelden te zien van de vechtpartij op het schoolplein. Een cameraploeg was toevallig aanwezig voor het maken van een item over het thema jongeren en schulden. Het slachtoffer, naar verluidt geen leerling van de school, ligt in het ziekenhuis, maar verkeert buiten levensgevaar.