Orgasmes, De Gouden Kliko en Comedytrain

1 Naast de Nipkowschijf (vakjury) en Televizier Ring (publieksprijs) heeft BNN zijn eigen televisieprijs. Donderdag worden in het programma De Hoofdprijs voor de vijfde keer awards uitgereikt aan ‘de meest populaire programma’s met een jong karakter’ . De genomineerde programma’s scoren goed bij de doelgroep van 13 tot 34 jaar. Zo zijn in de categorie ‘amusement’ De Lama’s, Hollands Next Topmodel, Temptation Island en Beauty & de Nerd genomineerd. Aansluitend aan het programma wordt ‘De Gouden Kliko’ uitgereikt aan het ‘allerslechtste en minst aansprekende’ programma. Winnaar: De Gouden Kooi. Simon Wesselink bracht de prijs vorige week al naar de bewoners, die zich uiteraard zeer vereerd voelden met deze prijs.

Donderdag, Ned.3, 21.20u.Web: www.dehoofdprijs.tv

2 „Het draait in deze Mexicaanse film om kortstondig genot dat langdurig lijkt, genot van jong zijn en zonneschijn, van rijk zijn en zwemmen, van orgasmes en nog meer orgasmes, van in een auto naar het einde van de wereld rijden”, schreef NRC vijf jaar geleden over de film Y Tu mamá también (2001). Nu, vijf jaar later, wordt deze film voor het eerst op de Nederlandse televisie uitgezonden. De ideale roadmovie om alvast een zomergevoel te krijgen. En om je Spaans wat bij te spijkeren.

Zondag, Ned.2, 0.00u.Web: www.imdb.com/title/tt0245574/

3 Al meer dan vijftien jaar is Comedytrain het middelpunt van stand-up comedy in Nederland. Voor het eerst zijn er nu opnamen gemaakt in de stand-up comedyclub Toomler in Amsterdam. In de vijf afleveringen van Comedytrain Presenteert… staat elke keer één stand-up comedian centraal. In de eerste aflevering is dat Daniël Arends, de winnaar van Camaretten 2006. De aankomende weken kunnen we beoordelen hoe grappig Steef Cuijpers, Marc Scheepmaker, Sander van Opzeeland (bekend van de ‘to-do-list’ in nrc.next) en Murth Mossel zijn.

Zondag, Ned.2, 20.25u.Web: www.comedytrain.nl

4 Acteur Kees Prins is onlosmakelijk verbonden met het programma Jiskefet. Dat hij ook uitstekend acteert in serieuze films, bewees hij in de telefilm De Uitverkorene. In de film, die vorig jaar de Prix Europa voor het beste televisiedrama won, speelt hij samen met Pierre Bokma twee bevindelijk gereformeerde broers die aan het hoofd staan van een softwaregigant die ten onder gaat. Daarmee doet het verhaal sterk denken aan de ondergang van het bedrijf Baan van twee Puttense ondernemers.

Zondag, Ned.2, 20.25u.Web: www.afilm.nl

David Haakman

    • David Haakman