Opening nieuwe haven in Pakistan

Opening nieuwe haven in Pakistan Karachi, 21 maart. In Pakistan is gisteren onder het toeziend oog van het leger een nieuwe haven geopend. President Musharraf verrichte de openingshandelingen. Het betreft een diepzeehaven in Gwadar, 500 kilometer ten westen van de stad Karachi, aan de Arabische Zee. Het is de derde grote haven die Pakistan aan de kust opent en Musharraf zei dat er verregaande plannen voor een vierde zijn. „De havens betekenen meer welvaart voor de hele regio”, zei de president. De haven van Gwadar kwam tot stand met financiële en technische hulp van China. (Foto AP) A Pakistani soldier patrols at the newly built Gwadar port, about 700 kilometers (435 miles) west of Karachi, Pakistan, Tuesday, March 20, 2007. Pakistans President Gen. Pervez Musharraf inaugurated a new deep-sea Gwadar port in southwestern Pakistan and said it would help create greater prosperity in the region. The port was built with help from China and is the third along Pakistan's Arabian Sea coastline. (AP Photo/Shakil Adil) Associated Press