Mondo bizarro (13)

Personeel van de dierentuin in Moskou vond maandag het ontzielde lichaam van een uilendief. De 31-jarige man, een kolossale kerel met zwarte baard, brak ‘s nachts in om een grote, zeldzame uil te stelen. Althans, de uilenkooi stond open, de uil was gevlogen en de man lag in een poel bloed. Naast zijn lichaam trof de politie een knapzak, een bril

dolfijn.jpgPersoneel van de dierentuin in Moskou vond maandag het ontzielde lichaam van een uilendief. De 31-jarige man, een kolossale kerel met zwarte baard, brak ‘s nachts in om een grote, zeldzame uil te stelen. Althans, de uilenkooi stond open, de uil was gevlogen en de man lag in een poel bloed. Naast zijn lichaam trof de politie een knapzak, een bril en een halve liter wodka.

De uil kwam uit het paviljoen ’demonstratiedieren’ die ze op scholen laten zien. Makke dieren dus, geen moordenaars. Of toch? De ooggetuigen, twee vossen en een wasbeer, zwijgen over de toedracht, evenals de uil die men laat op de avond geagiteerd in het struikgewas aantrof. Pikte de uil zijn ontvoerder dood, viel hij op zijn achterhoofd? Misschien veroorzaakte de tegenstribbelende uil die val?

Dierentuinen zijn gevaarlijk terrein: niet zelden struikelt een bezoeker de leeuwenkuil in, rukt een ijsbeer een aaiende arm af of plet een nukkige olifant zijn bewaarder. Maar alleen in Rusland zijn uilen dodelijk. Inderdaad, Russen worden niet oud.

(Of toch … een uil … een grote man met zwarte baard … zit hij er soms achter? Vesti, details MK)

    • Coen van Zwol