Kinderen wandelen voor water

Kinderen wandelen voor water Tilburg, 21 maart. In het kader van Wereldwaterdag (22 maart) wandelen leerlingen van groep 7 en 8 van de Tilburgse basisschool De Alm zes kilometer met zes liter water op hun rug, gesponsord door vrienden, bekenden en plaatselijke organisaties. Ruim zevenduizend kinderen van 160 basisscholen nemen vandaag en morgen deel aan deze actie. Naar verwachting zullen ze een half miljoen euro aan sponsorgeld verdienen voor water- en sanitatieprojecten in ontwikkelingslanden. Op Wereldwaterdag wordt jaarlijks aandacht gevraagd voor het belang van verstandig waterbeheer. Morgen zal minister Koenders (Ontwikkelingssamenwerking, PvdA) de eerste drie internationale waterprojecten van de Unie van Waterschappen inluiden, in Nicaragua, Zuid-Afrika en Hongarije. Foto Merlin Daleman Water voor Tanzania, kinderen lopen met 6 liter water. Tilburg, 21-03-07 © Foto Merlin Daleman Daleman, Merlin