Het is nog rustig in de E.U.

E.U. had een drankprobleem. European Union opende al in de herfst van vorig jaar, maar kreeg geen drankvergunning – het werd gebruikt als zondebok omdat de buurt East Village veranderd is in een luidruchtig uitgaansgebied. Eén restaurant moest de eerste zijn die geen vergunning kreeg. Straf namens de wijk. E.U. deed nog zo zijn best.

cvr_EU.jpg
E.U. had een drankprobleem. European Union opende al in de herfst van vorig jaar, maar kreeg geen drankvergunning - het werd gebruikt als zondebok omdat de buurt East Village veranderd is in een luidruchtig uitgaansgebied. Eén restaurant moest de eerste zijn die geen vergunning kreeg. Straf namens de wijk.

E.U. deed nog zo zijn best. We zijn geen pub, we geen zijn sportbar, we zijn geen lounge. Het werkte niet. Ondertussen kostte het pand met de paar klanten die hun eigen drank meenamen (BYOB) meer dan het opleverde.

Eind goed, al goed. Gisteren ging ik met Olivier (GPD-correspondent te Parijs maar voor een Airbus-verhaal even in New York) naar E.U. Toepasselijker kon ik het niet verzinnen. Wat bleek? E.U. heeft
• Spaanse makreel (7 dollar)
• Duitse Schneider Weisse-bier (7 dollar)
• Belgische Lindemans Pomme (8 dollar)
• een ‘EU-burger’ met Italiaanse pecorino of Engelse ‘farm house cheddar’.

Gelukkig waren er ook oesters uit Maine en ‘prosciutto americano’ (respectievelijk 28 en 7 dollar). Het wachten op de drankvergunning bleek de moeite waard. Maar het lijkt alsof de buurt het restaurant nog steeds niet mag. Het was wat rustig in ‘the E.U.’.

    • Freek Staps