Absurdistan

creepy1.jpgIemand legt een knoop in de Moskouse telefoonlijnen. Tot voor kort kregen wij hier op het kantoor dagelijks telefoontjes van lieden die zochten naar de Bond van Rendierhouders. Dat was opeens voorbij, misschien hebben ze een nieuw nummer. Nu krijgen we vrijwel dagelijks telefoontjes van lieden die hopen de Boter en Vetunie Rusland aan de lijn te krijgen. Hun nummer lijkt absoluut niet op het onze!

creepy2.jpgDaar zal het Kremlin wel weer achter zitten. Nu ik hier toch ben: kijk vandaag eens naar English Russia.  Ze zijn daar werkelijk goed in vorm: neem deze overheerlijke ingeblikte alien. Maar de ereprijs verdient deze briljante, want zeer herkenbare serie ‘creepy speeltuinen’. De Russische speeltuinarchitectuur is inderdaad ongewoon, niet alleen vanwege de rijkdom in vorm en expressie, ook om de uitdagende uitvoering (losse spijkers, rafelend plastic, houtsplinters, glasscherven, rondslingerende injectienaalden: uw kind wordt vanzelf een survivor.)

 

    • Coen van Zwol