Asbest gevonden in Stadsmuseum van Amersfoort

Rotterdam, 21 maart. De Amersfoortse GGD heeft de afgelopen dagen tientallen telefoontjes gekregen van verontruste bezoekers en personeel van Stadsmuseum Flehite in Amersfoort. Zij maken zich zorgen over blootstelling aan asbest in het museum. Dit heeft de GGD dinsdag meegedeeld. Het museum sloot vrijdag de deuren toen tijdens een onderzoek in verband met de herinrichting van het gebouw een hoge concentratie asbest werd ontdekt. De vijfendertig vaste medewerkers en ongeveer vijftig vrijwilligers zijn maandag geïnformeerd over de situatie. Volgens een woordvoerster van Amersfoort in Cultuur, de dienst waaronder Flehite valt, gaat het om bruine asbest, een soort die bij inademing van veel vezels schadelijk kan zijn. Een woordvoerder van de GGD zei dinsdag na overleg met het RIVM dat ”de gezondheidsrisico`s voor bezoekers nihil zijn.” De voorgenomen herinrichting van het museum, die in april zou beginnen, is voorlopig van de baan. Wanneer museum Flehite weer opengaat is niet duidelijk.