7 redenen om uit te gaan

Literaire bingoavond Clark ACCORD,auteur met Bingo bord. foto VINCENT MENTZEL/NRCH==F/C==Amsterdam,11 juli 2006 Mentzel, Vincent

Wok van Limburg

Rijksweg Zuid 250, GeleenTelefoon (046) 423 01 19Keuken open 16.00-23.00, zo vanaf 12.00Vaste minimummenuprijs 16 euroCategorie: kindvriendelijk

Ook in het zuiden van het land zijn de wokrestaurants populair. In deze mooie zaak kun je laten wokken wat je lekker vindt voor een schappelijke prijs. De groenten zijn vers en er zijn veel vegetarische gerechten. Voor de liefhebber is er ook heerlijke sushi en dim sum! Voor het dessert moet je even geduld hebben, wegens de lange rij. De bediening is erg vriendelijk. Bovendien is dit restaurant zeer geschikt voor kinderen.

uitstekend | Ik heb bij alle wokrestaurants in de omgeving gegeten en ik vond deze toch de beste. De prijzen zijn betaalbaar en het ziet er verzorgd uit. Er is voor iedereen wat lekkers, zelfs voor de kleintjes. In het weekend is het druk, maar wel gezellig. (28-02-2007 T. Y. te Spaubeek)

goed | Veel keuze uit voor- en hoofdgerechten. Het dessertbuffet is minder. Dit bestaat enkel uit ijs en fruit. De inrichting is klassiek Chinees, niet verrassend of trendy helaas. Wel comfortabel en schoon. Het personeel is attent en vriendelijk. (20-02-2007 N. S. te Spaubeek)

Eet en recenseer mee via www.nrc.nl/iens

2 FILMKLASSIEKER

The Third Man (1949)

Groningen: Filmtheater Images. Tijd: 21.15u. Inl: www.images.nu

Images vertoont in het kader van de reeks Voorjaarsklassiekers de klassieke thriller The Third Man van Carol Reed. Op zoek naar de achtergronden van de mysterieuze dood van zijn vriend Harry Lime (Orson Welles), begeeft pulpschrijver Holly Martins (Joseph Cotten) zich in de achterbuurten van het naoorlogse Wenen. Hij stuit daarbij op een misdadig netwerk dat zich verrijkt over de ruggen van de verarmde Europeanen en dat optimaal gebruikmaakt van de militaire sectoren waarin de stad door de geallieerden is opgedeeld. Met een inleiding door Hans Jansen, RUG-anglist.

3 DISCUSSIE

Inconvenient facts

Amsterdam: Rode Hoed. Aanvang: 20.00u. Toegang: gratis. Res/inl: 020-6385606; www.rodehoed.nl

Aan de hand van fragmenten uit Al Gore’s film An Inconvenient Truth schetsen experts uit verschillende kampen vanavond een beeld van de klimaatwetenschap. Zijn de conclusies onontkoombaar of is er reden voor twijfel? En welke milieumaatregelen zijn, in het licht van de feiten, toch verstandig? Met o.a. Salomon Kroonenberg (geoloog TU Delft), Rob van Dorland (klimatoloog KNMI), Sible Schöne (Het Klimaatbureau) en Simon Rozendaal (wetenschapsjournalist Elsevier). Gespreksleiding: Bart van der Velden (Berenschot).

4 BINGO & LEZING

Clark Accord: Literaire bingo

Noordwijk: Openbare Bibliotheek. Tijd: 20.15u. Entree: 5 euro. Res/inl: 071-3613073 & www.lezenaanzee.nl

In het kader van de Boekenweek is er vanavond een literaire bingoavond met schrijver Clark Accord. Zijn nieuwe roman Bingo vertelt het verhaal van een avond uit het leven van de 49-jarige Leanda en haar 22-jarige dochter Naomi. Moeder en dochter zijn gevangen in een cirkel van armoede, hebzucht, wederzijds onbegrip, eenzaamheid en verlangen naar geluk. Bijna dagelijks nemen zij de bingobus naar Amsterdam, waar ze hopen een financiële slag te slaan.

5 MUZIEKTHEATER

Raket

Leiden: Scheltema. Aanvang: 20.30u. Inl/res: 071-3318053; www.veenfabriek.nl

Raket, de nieuwe voorstelling van Touki Delphine (VeenFabriek), volgt een dag uit het leven van Pansie: een mens, geboren en gebleven te midden van een volk waarmee hij niets te maken heeft, noch wil hebben. Het stuk speelt zich af op het punt waar muziek, performance en projectie elkaar raken. De personages lopen live over de bühne, maar verschijnen tegelijk volgens het ‘blue screen principe’ als pixel en verbeelding.

6 LEZINGEN

Science Fiction Science Faction

Amsterdam: Pakhuis de Zwijger. Aanvang: 20.00u. Toegang: gratis. Voertaal: Engels. Inl: www.waag.org

Een symposium van drie avonden over de kruisbestuiving tussen sciencefiction en de ontwikkelingen in de computertechnologie; ‘science faction’. Met Bruce Sterling (cyberpunkschrijver, ontwerper), prof. P. Pels (Antropologie, Universiteit Leiden) en moderator Sally Wyatt (Virtual Knowledge Studio). Georganiseerd door Waag Society, XS4ALL en het Cyberspace Salvations onderzoeksteam van de Universiteit Leiden en de Erasmus Universiteit Rotterdam. Volgende data: 11 april en 2 mei.

7 SESSIE

Amateursessie o.l.v. Hermine Schneider: Latin Grooves

Utrecht: SJU jazzpodium. Aanvang: 22.30u. Toegang: gratis. Inl: www.hermineschneider.nl

Latin Grooves staat voor energieke en gepassioneerde muziek, uitermate geschikt om over te soleren. Dus als je van actie houdt – en wilt samenspelen en soleren op lekkere grooves zonder je al te druk te maken over moeilijke akkoordenschema’s – dan is dit de plek en het moment om dat te doen. De sessie staat onder leiding van componiste/trompettiste/filmmaker Hermine Schneider.