YouTube bekroont beste filmpjes

SAN FRANCISCO. De entertainmentwereld heeft er een nieuwe prijs bij: de YouTube Video Award. In zeven categorieën strijden de gebruikers van de populaire videowebsite deze week om een plek op de virtuele rode loper. Het publiek kan tot en met vrijdag stemmen op filmpjes die door YouTube zijn genomineerd. Dat maakte het internetbedrijf, dat vorig jaar voor 1,65 miljard dollar werd overgenomen door Google, gisteren bekend. De winnaars krijgen een trofee en een prominente plek op de YouTube-website. Op YouTube kunnen leden hun zelfgemaakte filmpjes plaatsen. De site trekt ruim 130 miljoen bezoekers per maand. Mediabedrijf Viacom klaagde YouTube en eigenaar Google vorige week aan. Het bedrijf eist 1 miljard dollar schadevergoeding omdat op YouTube auteursrechtelijk beschermde beelden te vinden zijn.