Tientallen doden in Russische mijn

Tientallen doden in Russische mijn kemerovo. Zeker 78 Russische mijnwerkers zijn gisteren om het leven gekomen door de ontploffing van methaangas in een kolenmijn in de Siberische regio Kemerovo. Het gaat om het ergste ongeluk in de Russische mijnbouw sinds tien jaar. Volgens het regionale ministerie voor Noodsituaties zaten gisteravond nog ruim veertig mannen vast. Kemerovo ligt 3.000 kilometer ten oosten van Moskou. De mijn waar het ongeluk plaats had is sinds 2002 open en stond als veilig te boek. Foto AP Medics treat a person injured in the explosion at Ulyanovskaya mine near Novokuznetsk, about 2977 km (1,850 miles) east of Moscow in this image from a television broadcast Monday, March 19, 2007. A methane gas explosion ripped through a Siberian coal mine Monday killing dozens among nearly 200 working underground in one of the deadliest mining accidents in Russia in the past decade.(AP Photo/RTR Russian Channel) ** IMAGE FROM TV TV OUT ** Associated Press