Televisie Voorkeur

In het tweede deel van de documentaireserie Het verhaal van God richt Robert Winston zich vooral op het monotheïsme, het geloof in één god. Ned.2, 22.50-23.50u.

actualiteiten

EénVandaag. Een reportage over de oprichters van de voedselbank in Helmond, het echtpaar Van Bakel. In 2004 werd het paar uitgeroepen tot Brabanders van het Jaar, nu worden ze verdacht van fraude. Ned.1, 18.20-18.50u.

Netwerk. Reportage over de Turken die in het buitenland wonen en toch hun dienstplicht moeten vervullen. Ook Turkse Nederlanders ontkomen daar niet aan. Ned.2, 20.25-20.50u.

Nova. Gast is de Nederlandse journalist en Europees ambtenaar Dirk Jan Eppink die zijn boek over de Europese Unie toelicht. Verder een reportage over de toenemende populariteit van maagverkleiningen en het inkorten van darmen. Nederlandse medische specialisten pleiten voor speciale medische centra voor de ingreep om af te slanken. Ned.2, 22.15-22.50u.

documentaire

Hitlers nützliche Idole: Leni Riefenstahl. Het laatste deel van de documentaire over beroemde Duitsers die hun sterstatus verwierven tijdens het regime van Hitler gaat over documentairemaakster Leni Riefenstahl. Zij heeft als geen ander de macht van het Derde Rijk vastgelegd in propagandafilms. ZDF, 20.15-21.00u.

De film van mijn leven. Een hernieuwde confrontatie met mensen die jaren geleden een rol speelden in human-interestdocumentaires. Deze keer Felix Baumsteiger, die op 15-jarige leeftijd boksen als uitlaatklep zag voor de spanningen in zijn familie. Nu is hij 23 en gegrepen door de fotografie. Later op de avond volgt de uitzending van de oorspronkelijke documentaire over de boksschool van Abdel Wahhabi in Genk: Een knokschool voor het leven. België 2 (Canvas). 20.50-21.25 & 23.50-0.25u.

Laatste kans. Documentaire over een groep jonge criminelen die een laatste kans krijgen om tot inkeer te komen tijdens een weekend in de vrije natuur. Tien, 23.00-0.05u.

praatprogramma

Max en Catherine. Gast is Inge Ipenburg die onder meer vertelt over het programma Wie is de Mol?, waarin zij uiteindelijk de mol bleek te zijn. Zij vertelt hoe zij tijdens het programma haar hoogtevrees overwon. Ilse de Lange zingt. Ned.2, 17.35-18.25u.

De wereld draait door. Renée Soutendijk en haar dochter Caro Lenssen over hun rollen als moeder en dochter in het toneelstuk Steel Magnolia’s, en Alex Brenninkmeijer over 25 jaar Nationale Ombudsman. Ook aandacht voor de Dutch Bloggies, prijzen voor onder meer beste weblogs, fotologs en videologs. Spunk maakt een grote kans om te winnen met het videolog As the World Spunks. Verdere gasten Jochem Myjer en Bert Visscher. Giel Beelen is tafelheer. Ned.3, 19.30-20.10u.

Het elfde uur. Gast is Pieter van Geel, de fractievoorzitter van het CDA. Met hem wordt onder meer gesproken over loyaliteit en dubbele paspoorten, de noodzaak van gezinscoaches, de druk op gewetensbezwaarden en zijn leiderschapsstijl. Ook te gast: Felix Rottenberg, die zijn visie geeft op de ‘waterige’ koers van de PvdA en hoe de sociaal-democratie zichzelf opnieuw moet uitvinden. Ned.2, 21.20-22.00u.

Pauw & Witteman. Gast is o.a. Hugo Borst, die in 2005 het boek Over vaders & zonen schreef en nu een gelijknamige tv-serie presenteert. Ned.1, 23.00-23.55u.

informatief

Tot de dood ons scheidt: Loes en Adri Reinders. Stellen vertellen het verhaal van hun liefde in het zicht van de eeuwigheid. Wat doet het met je relatie als je te horen krijgt dat de dood dichtbij is door bijvoorbeeld een ongeneeslijke ziekte? Ned.2, 20.50-21.15u.

Are we nearly there yet? Buses. Reportageserie over toekomstige problemen. Deze keer over de chaos in Manchester tijdens de busoorlog na de deregulering van het openbaar vervoer en de problemen met een buschauffeur die geen woord Engels spreekt. BBC2, 21.00-21.50u.

consument

Opgelicht. Aandacht o.m. voor een beruchte oplichtersfamilie uit het oosten van het land. Ook verwanten, buren, vrienden en collega’s zijn niet veilig voor dit oplichterspaar, dat ook in Duitsland berucht is. Ned1, 21.05-21.45u.

digitaal kanaal

Cultura. In verband met het thema van de Boekenweek ‘Lof der Zotheid’, aandacht voor Simon Carmiggelt, de man van de subtiele humor. O.a. een gesprek uit 1962 tussen literatuurcriticus H.A. Gomperts en Carmiggelt over o.a. zijn literaire inspiratiebronnen en kroegverhalen, gevolgd door de tweedelige documentaire Carmiggelt over Carmiggelt (1991/92 ), verteld door Carmiggelt zelf. Over zijn jonge jaren als journalist voor ‘Vooruit’, ‘Het Volk’ en het toen nog illegale ‘Het Parool’, zijn toneelteksten voor Wim Kan en Wim Sonneveld en over zijn engagement. www.cultura.nl, 20.30-23.00u.

sport

WK Kunstrijden. Samenvattingen van de verplichte kür ijsdansen en de korte kür voor paren. Ned.2, 19.25-20.25u.