Taslima Nasreen opnieuw bedreigd door radicalen

Amsterdam, 20 maart. - In India heeft een groep radicale moslims een beloning van 500.000 roepi`s (8550 euro) gezet op het hoofd van de Bengalese schrijfster Taslima Nasreen. ”Taslima heeft de moslims te schande gemaakt in haar boeken. Zij dient gedood of onthoofd te worden”, zo meldt de beweging All India Ibtehad Council. ”De bedreiging zal slechts worden opgeheven wanneer Nasreen excuses aanbiedt, haar boeken verbrandt of uit India vertrekt.” Nasreen vluchtte in 1994 uit Bangladesh naar India na verschillende bedreigingen. In 2002 werd zij in haar thuisland tot een jaar gevangenisstraf veroordeeld voor haar roman Llaja (`Schaamte`), waarin ze schrijft over de vervolging van de hindoegemeenschap door de moslimmeerderheid. De gevluchte schrijfster leeft nu afwisselend in Zweden, de VS en India.