Radio Voorkeur

Desmet live. Giel Beelen, programmamaker van Radio 3FM, krijgt een aantal morele dilemma’s voorgelegd. Jurist en historicus Joggli Meihuizen vertelt over zijn boek Sans égards. Prof.mr.A. Pitlo en zijn conflicten met Joodse juristen. Adriaan Pitlo geldt als een van de grote Nederlandse juristen, maar uit zijn ongepubliceerde memoires blijkt dat hij zich stelselmatig antisemitisch uitliet. Jan Donkers bespreekt twee films over de Amerikaanse schrijver Truman Capote (1924-1984). Radio 5, 18.02-19.50u.

De avonden. Adriaan Jaeggi over zijn nieuwe roman Edele dieren, over vrienden die in Zuid-Europa een villa huren voor een vakantie. Skateboarder en universiteitsmedewerker Jan Roodenrijs over een skateboardfoto uit 1985 en gesprekken met de dichters Nick J. Swarth en Carina Stander, die ook nieuwe gedichten voorleest. Concertzender, 20.03-22.00u.

Casa Luna. André Bek die met vier transplantaties als ervaringsdeskundige praat over orgaandonatie en de door minister Klink van Volksgezondheid afgekeurde fotocampagne om donatie te bevorderen. Radio 1, 0.02u-2.00u.