Presentatrice van belspelletje in Vlaanderen bedreigd

BRUSSEL. Net als in Nederland liggen in Vlaanderen de belspelletjes onder vuur. Een presentatrice is bedreigd na een uitzending waarin ze overduidelijk had geknoeid met de oplossing. De zender kreeg tientallen bedreigingen via e-mail, telefoon en sms, waarna de presentatrice aangifte deed bij de politie. Ze gaf het gesjoemel overigens wel toe in de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws. Volgens de presentatrice deed ze wat haar werd ingefluisterd door de regisseur. De producent van het spel, het Nederlandse bedrijf 2waytraffic, heeft de 2.000 euro later alsnog overgemaakt aan de winnaar, meldde de krant. In Nederland gaf RTL toe dat belspelletjes niet helemaal eerlijk gaan. Justitie is inmiddels een onderzoek begonnen naar twee commerciële omroepen.