Onder de maat presteren en toch een bonus?

Het bestuur van Connexxion levert een deel van zijn loon in. Dat lijkt een genereus gebaar, maar bij het verder lezen van het artikel in deze krant van 15 maart sloeg ik steil achterover. De inkomens van de betrokkenen, ruim 400.000 euro, zijn naar beneden bijgesteld met respectievelijk 5.000 en 8.000 euro. Dat is 1 tot 2 procent van hun inkomen. Bovendien `straft ` de vicevoorzitter zichzelf door zijn bonus met 26.000 euro te verlagen. ”Als dingen zo fout gaan, moet je iets doen”, aldus de voorzitter van de raad van bestuur van Connexxion. Dat is de meest belachelijke uitspraak die je in deze situatie kunt bedenken. Wie in Nederland krijgt een bonus als je onder de maat presteert? Werknemers in ieder geval niet. Die worden ontslagen en leveren hun volledige loon in.

    • Hans Hantelmann Utrecht