Mijnramp eist 106 levens in Siberië

Mijnramp eist 106 levens in Siberië Kemerovo, 20 maart. Kompels uit de Oeljanovskaja-mijn nabij Kemerovo in Siberië worden per bus geëvacueerd nadat zich op bijna driehonderd meter diepte een ontploffing van methaangas had voorgedaan. 106 mijnwerkers kwamen daarbij om het leven. Naar één mijnwerker wordt nog gezocht. Onder de slachtoffers waren twintig managers die een bezoekende Britse consultant een rondleiding gaven in de mijn. De Brit behoort eveneens tot de slachtoffers. De Oeljanovskaja-mijn werd pas in 2002 in bedrijf genomen. Foto Reuters Pagina 4. Miners in a bus leave the Ulyanovskaya mine, 180 km (112 miles) south of Siberian city of Kemerovo, March 20, 2007. Rescuers on Tuesday found one survivor and hunted for four others still missing in a Siberian coal mine, after a gas explosion killed at least 106 in Russia's worst mining disaster for over a decade. REUTERS/Ilya Naymushin (RUSSIA) REUTERS