Internet Voorkeur

OK Go - Here It Goes Again

YouTube Video Awards. Videowebsite YouTube, waarop gebruikers hun eigen video’s kunnen plaatsen, komt met een awardverkiezing, de YouTube Video Awards. Bezoekers van de site kunnen tot en met vrijdag bepalen wat zij de beste YouTube video’s van het afgelopen jaar vonden. De prijzen worden uitgereikt in zeven categorieën: meest creatieve video, meest inspirerende video, beste serie, beste komedie, muzikant van het jaar, beste commentaar en schattigste filmpje ooit. De genomineerden voor de Awards staan op een speciaal gedeelte op de site: www.youtube.com/YTawards.

Eén van de beroemdste filmpjes is ongetwijfeld de videoclip Here it goes again van de band OK Go. In deze clip, genomineerd in de categorie ‘meest creatieve video’, dansen vier mannen op fitness-loopbanden. Aankomende zondag worden de winnaars bekendgemaakt. De winnende YouTube-filmpjes krijgen een prominente plaats op de website en een trofee. YouTube werd vorig jaar gekocht door Google, voor 1,65 miljard dollar. Mediaconcern Viacom eist momenteel 1 miljard dollar schadevergoeding van YouTube wegens „omvangrijke opzettelijke schending van het auteursrecht”.

Bekijk de genomineerden voor de YouTube Video Awards op: www.youtube.com/YTAwards