In 2006 bijna 15.000 schuldsaneringen

Rotterdam. In 2006 zijn 14.875 schuldsaneringen door de rechter uitgesproken, het hoogste aantal sinds het begin van de regeling in 1998. Dit blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) gisteren heeft gepubliceerd. De wettelijke schuldsaneringsregeling biedt mensen de mogelijkheid om binnen een periode van (meestal) drie jaar van hun schulden af te komen. Het inkomen van de betreffende persoon wordt gemaximeerd op een niveau net onder het bijstandsminimum. Het tijdens het traject opgespaarde bedrag wordt verdeeld onder de schuldeisers. Het aantal mensen dat van deze regeling gebruikmaakte, steeg tot 2004 spectaculair met gemiddeld 2.300 mensen per jaar. Sindsdien neemt het aantal uitgesproken schuldsaneringen nauwelijks meer toe.