Dirk de Corte weg bij NTGent

Amsterdam, 20 maart. - Dirk de Corte, zakelijk directeur van NTGent, vertrekt deze zomer bij het Vlaamse toneelgezelschap. De Corte leidde vanaf 2001 het gezelschap, toen nog Publiekstheater geheten. In 2005 haalde hij Nederlandse regisseur Johan Simons binnen, een grote vangst waarmee De Corte het gezelschap in één klap in de voorhoede van het Europees theater bracht. De komst van Simons, die ook in de directie zit, ging echter met een snel oplopend tekort gepaard, veroorzaakt door het maken van veel voorstellingen en het aangaan van dure internationale samenwerkingen. De hoge uitgaven moeten worden gezien als investering maar voor de zekerheid zoekt het bestuur nu toch een financieel directeur die nauwlettender op die ”moeilijk beheersbare investering” gaat letten.