Chinezen ontvoerd in Centraal-Nigeria

Lagos. Twee Chinezen en een Nigeriaan zijn zondag ontvoerd in Centraal-Nigeria. Dat heeft de politie van de Nigeriaanse deelstaat Anambra gisteren bekendgemaakt. Voor welk bedrijf de twee Chinezen werken is nog niet bekend. De meeste ontvoeringen van buitenlanders in Nigeria hebben plaats in het olierijke zuiden van het land. Volgens het hoofd van de politie van Anambra zit de afscheidingsbeweging MASSOB achter de ontvoering. Deze groep zou zich ook hebben toegelegd op lucratieve ontvoeringen in navolging van het succes van opstandelingen in de zuidelijke Nigerdelta. Het Nigeriaanse leger heeft afgelopen weekeinde aanvallen uitgevoerd op dorpen in de Nigerdelta, op zoek naar de daders van een reeks ontvoeringen van buitenlandse medewerkers van de olie-industrie.