Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Human interest

Bruidsklokken

Fotograaf Ad Nuis bezoekt voor de Achterpagina bijzondere bijeenkomsten in Nederland. Vandaag in aflevering drie van ‘posters’ de bruidsbeurs in een nieuw hotel in Putten.

Tekst en foto's Ad Nuis Serie Posters/ Deel 3 De Bruidsbeurs/ Putten
Tekst en foto's Ad Nuis Serie Posters/ Deel 3 De Bruidsbeurs/ Putten Nuis, Ad

Er wordt veel getrouwd in Putten. De belangstelling voor de bruidsbeurs op de tweede etage van het splinternieuwe Park Hotel is dan ook enorm. Ongeveer zevenhonderd mensen, vooral vrouwen, verdringen zich rond de stands van bloembinderij Rooze voor al uw bruidsboeketten, van Dompseler exclusief vervoer voor trouwerijen, luxe bakkerij Van Dongen voor de taart, Marisca uw kapster aan huis en natuurlijk Susil’s bruidsatelier, die alles heeft georganiseerd.

Een 23-jarige jongen uit het naburige Wekerom past samen met zijn vriendin de ringen. Ze zijn gekomen om zich goed te oriënteren. Trouwen doe je tenslotte maar een keer.

Zelf wil hij een bruin pak, als zijn vriendin het goed vindt. Het huis is al gekocht. Augustus volgend jaar is het zover.

Tekst en foto’s Ad Nuis