Vrolijke muzikale chaos bij lome verteller

Cd hiphop Just Jack: Overtones Mercury Universal

Cd hiphop

Just Jack: Overtones

Mercury Universal ****

Just Jack is geen rapper, maar een verteller die met zijn lome verhalende tred, zuigerige zanglijnen en vette Britse accent door de muzikale akkers ploegt. Daar is het een vrolijke boel en groeien de meest uiteenlopende gewassen kriskras door elkaar. Disco, funk, britpop, hiphop en house. Een viezige funkbas, opgewekt mondfluiten, een huilende cello, jazzy blazers, futuristische synthesizertonen en stoer gierende gitaren. Een opgewekte, muzikale chaos met de verhalen van Just Jack als enige rode draad. Just Jack is een technisch beperkte vocalist die het als rapper en zanger vooral van zijn onderkoelde voordracht moet hebben. Die zowel zijn eigen mijmeringen als het verval om hem heen in rake bewoordingen beschrijft. De wietroker die ’s ochtends de wolken uit zijn hoofd probeert te schudden; het meisje van rijke ouders dat ‘graag iets in de muziekbizz wil worden’ en zich verstopt in discoland; de vip die paranoïde wordt van de schijnwerpers. Hoeren, housepartybezoekers, wisselgeldrapers. Een bonte en decadente wereld in onttakeling, beschreven tot in de meest schrijnende details.

    • Saul van Stapele