Voor je tante

Een simpele gsm voor senioren

Waarom moet een telefoon ingewikkeld zijn? De meeste mensen willen een simpele gsm die ze in staat stelt te bellen, te sms’en en – als toppunt van hightech – de wekker te zetten. Op de grote Duitse ICT-beurs Cebit werden deze week nieuwe telefoons getoond die je tante ook snapt. Medion komt met een Seniorentelefon: grote knoppen, duidelijke iconen en kleurverschillen, een simpele aan/uit-schakelaar in plaats van een geheime toetsencombinatie waar je uren naar zoekt. En voor de snelkiesnummers drie ongecompliceerde knoppen getiteld Einz, Zwei en Drei.

Nog een simpele gsm van Duitse makelij: de Fitage Big Easy 2 is de opvolger van model ‘Katharina de Grote’, een Riesenhandy die zo groot was dat je ’m onmogelijk kon verliezen, laat staan meenemen. De Big Easy 2 is handzamer, maar heeft nog wel leesbare knoppen waar je je als mobiele beginneling geen buil aan kunt vallen.

Prijzen en details over simpele gsm's op nrc.nl/hebben