Televisie Film van de Dag

Mandatory Credit: SNAP / Rex Features Ltd. VARIOUS 1974, CHARLES BRONSON, RICHARD FLEISCHER, GUN CRAZY *** local caption *** FILM STILLS OF 'MR. MAJESTYK' WITH 1974, CHARLES BRONSON, RICHARD FLEISCHER, GUN CRAZY IN 1974

Mr. Majestyk. Een jaar geleden (25 maart) overleed de Amerikaanse regisseur Richard Fleischer. Fleischer was een van de laatste filmmakers die opgroeiden in de Hollywoodstudio’s. Zijn vader was de tekenfilmmaker Max Fleischer, (Betty Boop en Popeye). Richard Fleischer doorliep alle gelederen van de studio: schrijver, producent en regisseur van B-films. Hij brak door naar een groter publiek toen de Disneystudio hem vroeg voor de verfilming van Jules Vernes’ 20.000 Leagues Under the Sea (1954). De rest van zijn carrière wisselde hij grote spektakelfilms af met kleinere, psychologische thrillers. Mr. Majestyk, een vehikel voor Charles Bronson, is niet een van zijn beste films maar interessanter dan de in die tijd veelvuldig gemaakte wraakfilms als Death Wish. Bronson speelt een meloenkweker uit Colorado die na een groot onrecht de jacht opent op de plaatselijke maffia.(Richard Fleischer, 1974, VS), BBC 1, 1.05-2.45u.

André Waardenburg

    • André Waardenburg