Svindal en Hosp slaan toe in zinderend slot van skiseizoen

LENZERHEIDE. De Noorse skiër Aksel Lund Svindal heeft Benjamin Raich onttroond als houder van de algemene wereldbeker. Svindal had op de laatste slalom van het seizoen in het Zwitserse Lenzerheide precies genoeg aan de vijftiende plaats om de begeerde kristallen bokaal te veroveren. Raich bleef niet met lege handen. Hij won de slalom en passeerde landgenoot en wereldkampioen Mario Matt in het eindklassement van deze discipline. De verschillen waren zelden zo klein na een winter met 36 wereldbekerwedstrijden. Svindal pakte net voldoende punten om Raich voor te blijven in het eindklassement. Hij vergaarde in totaal 1.268 punten en tweevoudig olympisch kampioen Raich kwam tot 1.255. Ook bij de vrouwen was de strijd ongemeen spannend. De Oostenrijkse Nicole Hosp won zowel de wereldbeker algemeen als de wereldbeker op de reuzenslalom. Landgenote Marlies Schild, Hosps laatste rivale in de algemene wereldbeker, eindigde als zesde. De Finse Tanja Poutiainen, die nog een kans maakte op de wereldbeker reuzenslalom, werd vijfde.