RTL: belspel is oneerlijk

RTL Nederland geeft toe dat belspelletjes niet helemaal eerlijk gaan. RTL-directeur Fons van Westerloo heeft afgelopen zaterdag in het televisieprogramma Rondom 10 gezegd dat producent Endemol, van wie RTL de spelletjes afneemt, hiervoor verantwoordelijk is.

Als Endemol zich volgens Van Westerloo schuldig blijft maken aan misleiding van de kijkers, wil hij dit bedrijf als belspelproducent aan de kant zetten. Van Westerloo stelde dat deze week twee deelnemers aan belspelletjes ,,zijn belazerd’’. De RTL-directeur zei op dinsdag en woensdag minstens twee gevallen van bedrog te hebben geconstateerd. Endemol Nederland ontkent dat er sprake is van misleiding. Het bedrijf zegt dat het de belspellen produceert in lijn met de Gedragscode Promotionele Kanspelen. Belspelletjes van RTL, SBS en Talpa kwamen vorige week onder vuur te liggen. (ANP)